El Centre d’Esplai El Nus és una associació sense afany de lucre que treballa per l’educació en el lleure infantil i juvenil dels barris de Torreblanca i Barri Centre de Sant Joan Despí. L’Esplai realitza una tasca educativa, social i d’interès públic.

L’entitat és membre de la Federació Catalana de l’Esplai, entitat a través de la qual es coordina amb els centres d’esplai de la comarca per treballar per a la consolidació de l’educació en el lleure al Baix Llobregat i a Catalunya.
Actualment el centre d’esplai compta amb més de mig centenar de monitors i monitores que de manera voluntària o professional fan arribar el nostre projecte educatiu a més d’un milers d’infants i joves de la nostra ciutat. Tot això passa en un moment on el temps lliure té una importància creixent en la nostra societat. Aquest és un espai de temps on l?infant i el jove està lliure de les obligacions escolars i familiars. Aquest temps és un espai per al desenvolupament individual i social, per al desenvolupament dels valors humans.
El Centre d’Esplai El Nus porta en marxa més de 27 anys basant la seva acció educativa en uns determinats valors que hem intentat transmetre als infants i joves a través de les activitats en les que han participat. En el marc del nostre projecte desenvolupem activitats més enllà de les nostres seus dinamitzant els serveis educatius a dos escoles de Sant Joan Despí, tallers diaris i extraescolars, casals de vacances, colònies, campaments i rutes…