Rodatge del curtmetratge en 16mm “La barrera invisible” Iaco Subirats, 2008

Nou taller de CINEMA

A QUI VA DESTINAT AQUEST TALLER?

Aquest taller està dirigit a totes aquelles persones enamorades del cinema que tenen ganes d’aprendre com es fa una pel•lícula, saber què hi ha darrera de la càmera però no només des d’una vessant teòrica sinó que tenen ganes de fer ells mateixos un curtmetratge de ficció passant per totes les seves etapes creatives.

QUÈ FAREM?

Passarem pels diferents moments del procés de creació d’una pel•lícula: pre-producció, producció i post-producció. Aprenent a utilitzar els elements tècnics i expressius del mitjà. L’enquadrament, els angles, la llum, el so, la música, l’espai, el muntatge, les estructures narratives, el guió, el desglòs…

Tot això posant-ho en pràctica utilitzant la càmera, el trípode, la perxa, el micròfon de canó, monitorització d’audio, la claqueta… tot aprenent a generar les dinàmiques i els rols d’un rodatge. El càmera, el director, el sonidista, la claqueta, els actors i les actrius, la direcció artística, la fotografia…

CONTINGUTS DEL TALLER:

1. Què són les i perquè serveixen les tipologies de plans? I els angles? Com I perquè és mou la càmera?

2. Què és una estructura narrativa? Com s’escriu un bon guió? Presentació i caracterització de personatges, empatització, descripció d’espais, l’incident inductor, el conflicte, el clímax, el gir argumental, la ressolució de conflicte, el plantegament ètic…

4. Com s’utilitza la llum en el cinema? I el color? Com expressem a través de l’enquadrament, dels angles i dels moviment de la càmera? Perquè és important el muntatge?

5. Què és un guió tècnic? Com es pensa en imatges?

6. Què és, perquè serveix i com es fa un Story-board?

7. Què és I com es fa un desglòs? I un pla de rodatge?

8. Quines tasques hi ha en un rodatge? Quina és la feina del sonidista? I del càmera? I la claqueta?

9. Com s’edita el material filmat?

HORARI I PREU:

Dimecres de 19.30 a 21.00
65.00€ / trimestre